In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2007. június 6., szerda

Esküvői ajándékok

Kínában, vagyis Shanghaiban, de legalábbis a cégünknél szokás, hogy ha valaki megnősül vagy férjhez megy, akkor hoz a kollégáknak kis esküvői ajándékot. Itt most nem a megmaradt, össszefogdosott és megrágott tortaszeletekre és társaira kell gondolni, hanem inkább azokra a kis mütyűrkére, amit a vacsoraasztalra szoktak kitenni a meghívott vendékeknek.
Na itt ez nem holmi sziveskékben vagy gyertyácskákban nyilvánul meg (na nem, mintha azok nem lennének aranyosak - pláne, ha a pár sk készíti őket), hanem különböző méretű díszes csomagocskákban. Mivel most a disznó éve van (ami különösen sok szerencsét jelent), ráadásul az arany disznóé, ami csak 60 évente van, s ezért még különösebben sok szerencsét jelent - azt csodálom, hogy ennyi szerencsehozó bizbaz mellett még nem ment csődbe az itteni lottó társaság -, elég sokan házasodnak idén (mint ahogy elég sokan szülték egyetlen kis csöppségüket is ebben az évben, ahogy azt már réggebben írtam).
De vissza a csomagokhoz: visszatérve májusi "szabadságomról" (aminek a fele munkával telt) egy rakás ilyen kis csomagocska fogadott az asztalomon. Hmmm, gondoltam, amennyi csokit én eszek, ez kitart jövő májusig :) Hát nem....



A "tuti" fogás:


Oké, egy kis csokit és egy kekszet már megettem belőle:


Egyébként elég érdekesek itt az esküvővel kapcsolatos dolgok is (remélem egyszer megadatik majd elmenni egyre, bár drága mulatság lesz):
Itt a vendégeket egyértelműen azért hívják, hogy tejeljenek, de ezerrel. Ebből akarják ugyanis a fiatalok kigazdálkodni az új "szerelmi" fészket (erről a fene nagy szerelemről Pepito már írt a blogján, s az azóta ért behatások csak megerősítettek az igazáról...). Szóval ha egy ilyen esküvőre beállítasz fejenként 20-30 ezerrel, hát... csóró vagy, de nagyon. A vicc az egészben az, hogy viszont ha téged meghívnak egy esküvőre és elmész, fizetsz, mint a katonatiszt, akkor te is meghívhatod a párt az esküvődre és ők is fizetni fognak. Méghozzá ugyanannyit! Hogy hogyan? Úgy, kedves barátom, hogy ezek felírják ám, hogy mennyit adtál és majd ugyanannyit adnak vissza! Már csak azt nem értem, hogy ha minden meghívott később visszahívja a mátkapárt, akik ugyanannyi pénzt adnak vissza, mint amennyit kaptak, akkor hol van ebben a fene nagy üzlet? (Hacsaknem az inlfációra gyúrnak...) De ha meg nincs benne, akkor miért erre kell kiélezni az egészet? Na mindegy, még egy sor a listán...

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

vagy az infláció az oka
vagy az, hogy egyszerre kapnak nagy casht, amit apránként kell visszadniuk, ergo kamatmentes hitel
?