In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2007. augusztus 1., szerda

Múzeum - Dínókiállítás

Vasárnap ismét elmentünk a Shanghai Tudomány és Technológiai Múzeumba, mivel a kínai tanárunk mondta, hogy van valami dinoszauruszos kiállítás. Gondoltuk elmegyünk és megnézzük, mivel úgy is vissza akartunk oda menni, legutóbb ugyanis nem sikerült minden részleget megtekintenünk.
Maga a dínó kiállítás a földszinten található és ingyenes! (Vagy egyik jegyszedő sem volt a helyén :))
Össszesen mintegy 8 eredeti dínó csontváz van kiálltíva, de emellett még vannak csontok, fogak és egyéb "alkatrészek" is csak úgy magukban. A leletek egyébként Kína Sichuan tartománybeli Zigong városából származnak, ahol pár évtizeddel ezelőtt felfedeztek egy hatalmas dínósírt. (Állítólag a nagy ősállat-pusztulás idejében azon a környéken is elég sok dínó élt, s a tetemeket egy helyre sodorta az öböl vize. Itt pihentek laza 160 millió évet, amíg valaki ki nem ásta őket.)

A dínó kiállítás után megnéztük az űrkutatási részleget, majd az emberi testről szóló kiállítást is (itt a nagy sor miatt sajna nem sikerült bejutni az emberi test belsejében végigvezető kalandtúrára - ahol, mint egy szellemvasútban, kiskocsival végig gurulhatsz az ember emésztőrendszerén. De majd legközelebb.)

Végül még bementünk egy interaktív játékokkal teli helyre is (nem tudom, pontosan milyen kiállítás volt, de leginkább egy tudományos játszótérre hasonlított. Kb. mint otthon a Csodák Palotája.) Nagyon érdekes volt.
És a képek:

A dínók "árnyékában"

Egy húsevő csontváza (nem, nem tudom, mi az a ket csont középen:))

Gyerekek régészkednek

Piroska űrkutat-ás

Űrkonyha


"Vicces", hogy egy csomó helybeli elhozza ide a gyerekét, s amíg az elvan, ő alszik egyet. Vagy az egész család alszik egyet. A múzeumban...
Ennél már csak az volt jobb, mikor végigültek a folyosón és kvázi megterítettek ebédre...de hát más ország, más kultúra...
no comment.

Nincsenek megjegyzések: