In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2008. november 2., vasárnap

Bolyki Brothers koncert

Valahogy a kínai és a magyar ízlés mégsem áll olyan távol egymástól, mint ahogyan azt enyhe felsőbbrendűségi érzéssel szeretnénk hinni, de legalábbis viszonylag sok a közös kapcsolódási pont. Ezt bizonyítják a Magyarországról rendre idelátogató művészek, előadók sikerei, aminek sokszor mi magunk is tanui lehetünk.

Legutóbb október 21-22-én lépett fel az ExperiDance itt Sanghajban, óriási sikert aratva mindkét teltházas előadásával. Erre csak én tudtam elmenni, viszont az augusztusban itt fellépő Bolyki Brothers koncertjére mindkettőnknek sikerült eljutnunk.

A Bolyki testvérekről annyit érdemes előre tudni, hogy ők tényleg vér szerinti fivérek, és egész kiskoruktól fogva folyamatosan felléptek különféle családi, egyházi és közösségi rendezvényen különleges előadásukkal: ők ugyanis az acapella énekstílust követik, nem használnak semmilyen hangszert, a hangjukkal viszont mindenre képesek.

Ennyi azonban valószínűleg még nem elég ahhoz, hogy Sanghaj legnagyobb koncerttermében énekeljenek két estét is: nemcsak jól énekelnek, de kifejezetten szórakoztató fellépést hoztak össze, teljesen belopva magukat a kínai közönség szívébe:


Először is: a KTV-k (értsd: Karaoké Bárok) országában olyan műsort hoztak, ahol a közönséget is megénekeltették! Ez a legtöbb koncerten amúgyis nagy sikert szokott okozni, de itt a közönség szeret is és tud is énekelni, úgyhogy igazán szép végeredmény született belőle!

Másodszor: valami isteni sugallatnak (vagy a tehetséges menedzsernek - aki egyébként az egyik fivér) köszönhetően megtanultak két kínai slágert is saját hangjukra "hangszerelve". Mivel a kínainak mindennél jobban rajonganak saját országukért és kultúrájukért, ez feltette a koronát az estére, és teljesen szokatlan módon még vissza is tapsolták őket! Normális esetben már a meghajlás és taps alatt a közönség 50%-a elhagyja a nézőteret :)

A koncert után lehetőségünk volt az egyik közeli jazz klubban együtt vacsorázni a csapattal, ahonnan persze nem engedtük haza őket addig, amíg ott is meg nem csillantották tehetségüket. Ott is nagy sikerrel! Szép volt, Fiúk!

A következő koncertjük pont most, november 4-én kedden lesz Bpn a Művészetek Palotájában!
www.bolyki.hu (a Youtube-on bele tudtok hallgatni a zenéjükbe)

Nincsenek megjegyzések: