In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2007. szeptember 5., szerda

Magyar Évad Kínában

Mivel elég sokat cikkeznek róla, már biztos mindenki tudja, hogy most indult a Magyar Kultúrális Évad Kínában. Az eseménysorozat, melynek célja kis hazánk megismertetése az egyre gazdagodó ázsiai néppel (valóban elég jelentős erőt képeznek elsősorban turisztikai téren, mivel az egész évben összegyűjtött pénz jelentős részét utazásra költik el), egyszerre több helyen zajlik, köztük kis városunkban, Shanghai-ban is. Az itteni évadot tegnap este nyitotta meg Gyurcsány Ferenc (és akkor ennyi elég is a politikából:)) egy koncert keretében (a Shanghai Opera Zenekar adott elő Liszt darabokat Kocsis Zoltán vezényletével, de Weirdl Eszter operaénekes és Sun Yingdi zongoraművész is fellépett).
A koncert nagyon jó volt, gyönyörűen játszottak. Kár, hogy az operaénekesnő csak francia számokat énekelt, de gondolom ez volt a metszethalmaz a zenekarral. Nekem, abszolút anti-vájtfülűként, legjobban a koncert eleje és vége tetszett, de összességében is nagyon jó volt. Érdekes módon nagyon sok Kínai is volt annak ellenére, hogy nem nagyon láttam volna, hogy hírdetik itt az eseménysorozatot.
Ma Petőfi-szobor avatás lesz, amiről majd Piroska számol be, mivel annyira korán nem léphetek le a munkahelyről, hogy odaérjek :)

2 megjegyzés:

Norb írta...

he, es mit mondott Feri? mondott vmt kinaiul?? :)))

Névtelen írta...

gömböc :)