In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2007. október 31., szerda

Villámlátogatás: Dél Korea 0.nap

A héten sikerült egy villámlátogatás erejéig Dél-Koreába utazni. Főnököm ugyanis nem kapta meg időben a vízumját, így nekem kellett kimennem helyette egy nemzetközi kiállításra Szöulba, 2 napra. S bár ilyen roved idő alatt igazából csak egy nagyon felszínes benyomást lehet összeszedni, főleg, hogy egész nap egy expo-n kellett bóklásznom, azért megpróbáltam minél többet begyűjteni belőle.
Szerencsére, annak ellenére, hogy az egész utazás nagyon gyorsan jött (vasárnap este szóltak, hogy lehet menni kell kedden, de csak kedd délelőtt véglegesítődött a dolog), nagyon gyorsan talaláltam pár bézik infót a neten. Éljenek a bloggerek! :)
Mivel a legtöbb helyen azt írták (s ezt egy már itt járt kínai kolléga is megerősítette), hogy annak ellenére, hogy az ország itt van Kína tőszomszédságába, nagyon más, mint Kína, gondolotam jól megnézem magamnak, mi merre hány méter.
A 0. napi tapasztalat elsősorban a reptérre és környékére korlátozódott, de ami már itt is feltűnt:
- a reptéren még a bolti eladó is egész jól beszél angolul
- itt is vannak a reptéren taxis “hiénák”, viszont sokkal udvariasabbak, szintén jól beszélnek angolul és az első szóbol értenek. Ha azt mondom nekik, hogy nem kell taxi, akkor megköszönik és továbbállnak. (Egyszer látnám ezt a shanghai-i reptéren, ahol néha úgy kell elmenekülni előlük.)
- a kijáratnál két ajtó van egymás mellett, egy bejárat, egy kijárat. Amelyikre a bejárat van írva, azon az emberek csak befele jönnek, amelyiken a kijárat van, azon csak kifele mennek.
- a reptér környékén tiszta volt minden, és nem azért, mert 5 percenként feltakarították: a szemét 99%-a a szemetesben landolt.
- A GSM hálózat itt már a multé, szóval mobilom frankón nem működött. Szívás.
- turházás itt is van, viszont ismerik és használják a papírzsepit.
- ja, egyébként itt is két reptér van (Inchon és Gimpo), persze a távolabbira (Inchon) szálltunk le, ami a várostól kb. 120 km-re van. Legalábbis attól a részétől, ahova mi mentünk.Ami a másfél órás út alatt feltűnt (este volt, de akkor is):
- a várost folyó szeli ketté, kvázi mint Buda és Pest, hogy magyaros példával éljek, de ha 30 hidat nem láttam, akkor egyet sem.
- végig 4 és 5 sávos autóúton mentünk, volt forgalom, de valami hiányzott. A dudálás, a másik elé való bepofátlankodás és a folyamatos fénykürt. Ja, és wazze, ezek indexelnek sávváltáskor, de az állam akkor esett le igazán, mikor a sofőr beengedett elénk egy autót és az MEGKÖSZÖNTE! Na ilyet, soha nem látsz Kínában. (Már csak azért sem, mert szerintem a bal oldali indexre is a reflektor, a jobb oldalira meg a duda van rákötve...)


Ja, jutalom a nap végén: este kaptam egy levelet a főnöktől, hogy mégis megkapta a vízumát, holnap csatlakozik. Azért köszi Koreai követség, hogy csúsztatok vele egy kicsit :)

Nincsenek megjegyzések: