In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2008. március 29., szombat

Kirándulás: Xitan-Huicheng-Xidi, Anhui, Kína 1.rész

Hétvégén Guczó jóvoltából ismét kirándultunk egy nagyot, méghozzá a Sárga-hegységbe (Huang shan).

Szombat koradélután vágtunk neki a közel 500 km-es útnak (hamarabb akartunk indulni, de az ilyen dolgok sosem jönnek össze errefelé:)), s kb. 5-6 körül érkeztünk meg Shexian (Huicheng) városába. (Guczó tolta neki ezerrel:)). Miután lepakoltunk a szállodába, elmentünk megnézni a várost – pontosabban a fallal körülvett óváros részét.

Már ami megmaradt belőle...a régi házak között már újak ágaskodnak, mindenféle üzlettel az aljukban. A képen például egy helyi márkabolt: könnyen ki lehet találni, minek a koppintása:)

Kajálni is itt terveztük, de a Guczóék által ismert és még tavaly meglévő frankó kis étterem új tulajdonost kapott, a helyiséget elárasztó állatkert-szag pedig nem volt túl bizalomgerjesztő. Így hát térültünk, fordultunk (leginkább kifele) és végül áthúztunk egy szálloda éttermébe. Itt annyival volt több szerencsénk, hogy nem volt büdös - leszámítva a földszintet elárasztó tofu-szagot (még most sem értem, hogy lehet ilyesmit megenni) - viszont frankón tele volt kínai turistákkal, akik, mire odaértünk és leültünk, kvázi mindent felzabáltak. Ez persze csak akkor derült ki, mikor már leadtuk a rendelést, s vártunk vagy negyed órát. (Ááá, nem voltunk ám éhesek...) Szóval jön vissza a pincér csajszi, hogy sajna elfogyott az alapanyag, alig maradt valami. Hát kikértük a maradékot. Mit mondjak, volt olyan szar, mint a többi átlagos étterem. A disznóhús ehetetlen volt még a többiek számára is, a csirkével is volt valami – azt azért Guczó benyomta...szarul is volt másnap. Még jó, hogy hozott magával egy kis pálinkát, azzal fertőtlenítettünk, így nem lett nagyobb baj.:)

Azt még meg kell jegyeznem, hogy a VIP szoba itt is meglehetősen lepusztult volt, a falak szerintem már évek óta nem voltak kifestve, a berendezés enyhén lepukkant, a terítő pedig foltos és helyenként kiégetett volt. (Jó hír, hogy legalább az otthoni szállodaláncoknak nem kell tartani ilyen téren a kínai dömpingtől: ilyen menedzsment mellett 1 hónap alatt elvéreznének Európában.)

De legalább a kilátás szép volt:

Nincsenek megjegyzések: