In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2008. július 11., péntek

Csak úgy...

Többen mondták mostanában, hogy nem frissül olyan gyakran a blog. Ez igaz. A baj egyrészt az, hogy nap közben annyira leterhelnek itt a cégnél, hogy nemigen van időm a munkán kívül semmi másra (még a hvg-t is főleg hétvégente olvasgatom), másrészt pedig már eléggé hozzászoktam a furcsaságokhoz, így már gyakran észre sem veszem, ha pl. valaki turházik egy nagyot az utcán, vagy valamelyik csaj böfög egyet az irodában... a konstans butaságot és lustaságot is elég jól viselem, szóval... megszoktam Kínát. Pontosabban Shanghájt, mert ugye hatalmas különbségek vannak város és város között.
Lassan menni kéne máshova  :)

Azért, hogy legyen valami kis érdekesség (lesz majd több is, mert Guczónak és nekem is szülinap lesz hamarosan, aztán céges kirándulás lesz, majd megyünk nyaralni a sivatagba), pár hete újabb „okosságra” lettem figyelmes:
Ugye itt a legegyszerűbben (csúcsidőt leszámítva) talán taxival lehet közlekedni, s mivel ez annyira nem drága, szoktam is élni ezzel a lehetőséggel. A taxit az ember csak leinti az utcán. Azt, hogy melyik taxi üres, abból lehet látni, hogy az első szélvédő mögött piros alapon fehéren világít a taxióra és néha még a taxi tetején lévő taxi felirat is. De ez ugye csak akkor működik, ha fel van kapcsolva a világítás, ami errefelé, kiváltképp napközben, nemigen jellemző. Szóval koncentrálni kell rendesen, ha az ember időben meg akarja látni az ablak mögött sejlő kis piros ellipszist. Ez még így is ok volt egészen pár hétig, míg valamilyen okból (gondolom megint valami nagyszerű szabályozás) kifolyólag ugyanerre a helyre a szélvédőre elkezdtek kiragaszgatni egy piros ovális matricát. Fogalmam nincs, mi lehet rajta, illetve mire jó, azon kívül, hogy pont eltakarja az órát, így napközben most már nem látni, ha egy taxi szabad vagy sem. Legalábbis így már nem lehet megkülönböztetni, még a fennmaradt egyedüli lehetőség a taxiban ülő emberek fejének sasolása. Mivel azonban itt az átlagmagasság szerintem úgy 150 centi kötül mozoghat, ez meglehetősen nehéz feladat – rengetegen nem látszanak ki a hátsó ülésről. Szóval nagy ötlet volt ez a matrica.

3 megjegyzés:

Norb írta...

ja, igazabol en is igy vagyok - 1-2 ev utan kezdenek a dolgok megszokotta es normalissa valni, mar nekem se tunnek fel ugy a dolgok. meg az embernek ez az utazos kedve is kisse alabbhagy egy ido utan....

meg egyebkent is: ha nincs komment - nincs post! :))

Greg / 尤睿 írta...

No igen, lassan mar en is csak magamnak irogatok - legyen mit olvasgatni nyugdijas koromban :D

Névtelen írta...

it was really beaytiful