In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2007. február 22., csütörtök

Hangzhou 1. rész / Hangzhou Part 1.

Mivel itt most van szilveszter és újév, ami itt egy jó hétig tart, gondoltuk, nem kéne az egész hetet Shanghai-ban tölteni, inkább szétnézünk a környéken egy kicsit. Mondták sokan, hogy jól gondoljuk meg, mert rengetegen fognak utazni (ilyenkor szinte mindenki elutazik meglátogatni a rokonokat), de úgy voltunk vele, lesz ami lesz, útra kelünk. Szerencsére sikerült olcsón szállást találni a neten és vonatjegy is simán lett. (Mondjuk nem volt valami olcsó - főleg, hogy előtte azt hallottam, itt nagyon kevésből lehet sokat utazni - de legalább IC volt. Az otthoni és az itteni színvonalat azért nem nagyon hasonlítanám még össze, de ha a MÁV és Kína is így folytatja, nemsokára fordulhat a sorrend...)
Szóval hétfőn délben elindultunk Hangzhou-ba. (Ez úton szeretném megköszönni a CCTV9-nek a sok reklámot erről a városról. Tényleg csodálatos, szóval kössz a tippet!)
Nem is kellett 2 óra, hogy leérjünk (Hangzhou 195 km-re van délre Shanghai-tól, csak itt nem 60-nal megy a vonat:)). A szállást már kicsit nehezebb volt megtalálni, mivel a taxisok nincsenek annyira toppon helyrajzból, mint itt - vagy csak mi fogtuk ki sorozatosan a kezdőket, nem tudom. De végül sikerült, odaértünk. Egy kellemes kis diákszállón foglaltunk szobát, a neve Garden Youth Hostel, s azt hiszem, mindenkinek csak ajánlani tudjuk (nekünk is Guczó ajánlotta, köszi érte!), mivel mind színvonalban, mind árban teljesen korrekt volt, arról nem is beszélve, hogy vagy 5 fajta reggeli közül lehetett választani potom pénzért.

Bemelegítőnek itt van pár kép:

Since new year's celebration lasts a whole week here and we did not want to stay in the apartment through all holiday, we have decided to do a little bit of traveling around. On CCTV 9 there were so many ads about Hangzhou being the most beautiful city in China we went there for couple of days. Luckily we could get really cheap but still very nice room at Garden Youth Hostel.
So Hangzhou is a quite big city, 195 km southwards from Shanghai. We got there within 2 hours by train, which was not quite the same quality of IC that we have at home, but it was ok and definitely and a lot more faster.

So here are some pictures for a 'starter':


Utazik a város (vagyis inkább egész Kína: egyes felmérések szerint az újévi ünnep elején egy hétvége alatt kb. 2,5 millió ember fordul meg a Shanghai-i vasútállomáson.) / The whole city is travelling: there are some figures saying that during the first weekend of the new year holiday approximately 2.5 million people goes trgough Shanghai Railway station.


A szálló bejárata. A szoba is teljesen jó volt, semmi extra, de volt fűtés, törülköző, papucs és tuti forró víz az egyébként teljesen jó és szép zuhanyzóban. / The enterance of the hostel. The room was very nice also: very clean, warm and hot water in the bathroom.


A szállás olalról. A mienk bal szélső ablak volt az emeleten. / Side view of the hostel. The window left hand side on the second floor was ours.


És ez a látvány fogadott, mikor kiléptünk: / And this was the view when stepping out of the hostel:

Nincsenek megjegyzések: