In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2007. március 27., kedd

Hogyan házasodjunk Kínában?

Már többször is jártunk itt a People Square-en, és eddig nem nagyon értettük, hogy mi az a bazár, ami hétvégenként folyik ott. Rengeteg ember, főként középkorúak és idősebbek csacsognak a téren, kis táblákra (kartonpapírra) írt szöveg van náluk, és óriási a tülekedés. A tábláról csak annyit tudtam elolvasni, hogy 1.68m, 1.54m, a többi kínaiul volt, úgyhogy azokról fogalmam sem volt. Az egyik kínai lány aztán elmesélte, hogy mi történik ilyenkor: a szülők kijönnek a parkba, és férjet/feleséget keresnek gyereküknek! És nem csak a szülők, itt lehetnek a nagyszülők is, viszont azt, hogy hol vannak ilyenkor a fiatalok, azt még nem sikerült kiderítenem. Nagyon nehéz elhinni azt, hogy egy ilyen nagyvárosban, ahol hatalmas felhőkarcolóban élnek és dolgoznak ezek az emberek, nagyon jól szervezett közlekedés van, és megszámlálhatatlanul sok féle és fajta szórakozóhelyre lehet eljárni, még mindig így működnek ezek a dolgok.
Amit már végképp nem értettem, az a náluk lévő brossúra volt. Az még rendben van, hogy van náluk pár fénykép a gyerekről, és azt megmutatják egymásnak, de vajon mit tartalmazhattak a táblázatok, amelyeket egymásnak mutogattak? Hozam? Örökösödési sorrend? Viszont az anyukák és apukák szépen írogatták a találkozók időpontjait és a kiszemelt család adatait, hogy minden meglegyen a tökéletes választáshoz. Nagyon érdekes megoldás ez, de már kezdem érteni, miért is akarnak külföldre menni a kínaiak :)

Nincsenek megjegyzések: