In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2007. március 4., vasárnap

Jön a tavasz / Spring is coming

Jön a tavasz. Honnan tudjuk? Lekerültek a fóliák a pálmafákról. Itt ugyanis a hideg időjárás ellen (legalábbis más észszerű magyarázatot még nem sikerült rá találni)ősszel becsomagolják a hidegre érzékeny növényzetet, ami mostanára szinte mindenhonnan lekerült, ezért gondoljuk azt, hogy tavaszodik (máskülönben az idő ugyanolyan, 8-14 fok van kint, max. egy kicsit gyakrabban esik az eső).

The spring is coming. How do we know? They took off all the plastic cover from the trees. This is how they defend them from cold weather (or at least this is the only explanation I can come up with - with some logic behind).



A fák "csomagolásának" egyébként van egy másik típusa is: a kötéllel való betekerés. Hogy miért is, arra eddig egy valamire való magyarázatot kaptunk (ebben van logika:)). Szóval azért kötik be a fákat, hogy a lekötelezett részken ne keletkezhessen új hajtás. De ha esetleg van valakinek új ötlete...

There's an other type of tree packaging: they tie them around with rope. The only acceptable reason for this is they are not letting the tree to grow to other direction. Well, ok, but if someone has another idea...shoot it.

Nincsenek megjegyzések: