In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2007. március 13., kedd

Újabb látogatók 2. / New visitors 2.

Vasárnap reggel – pontosabban délelőtt :) – újabb látogatók érkeztek Nóri és Dani személyében, akik pekingi körútjukat megszakítva „néztek be” hozzánk 2 napra.
Egy kiadós reggeli után – hoztak rengeteg kolbászt és téliszalámit!!! Xie-xie, azóta is egyfolytában azt esszük !!! – elindultunk csavarogni a városban. Először lementünk a Bundra, ami gyakorlatilag egy sétány a folyó túloldalán, Puxi-n. Szép időnk volt nagyon, bár egy kicsit hűvös, de legalább sütött a nap.
Út közben belebotlottunk egy Adult Shop-ba is, ami azért volt nagyon érdekes, már egyáltalán az, hogy van, mert itt majdhogynem tabu téma bármi ezzel kapcsolatos dolog.
Ebédre sajna nem értünk oda időben az étterembe (mondjuk milyen hülyeség már 2kor bezárni...) így sikerült kifogni egy nem túl csúcs helyet, ahol sikerült nem túl jóllakni.
Hazafele is nyomtunk egy kis metró feelinget, mert ugye azt kár kihagyni, ha már egyszer itt jár az ember. Szerencsére azért nem volt vészes, nem sokan jártak-keltek délután, így elég volt csak egy kicsit lökdösődni, hogy le tudjunk szállni.
Otthon már rákészültünk a délutáni pihenőre, mikor csörgött a telefon. Gyöngyi hívott, hogy visszaértek a kirándulásból (a helyi magyarság piknikezni volt a környékbeli dombon – igen, van egy) és mennek a japánba kajálni. Kaptuk magunkat és csatlakoztunk gyorsan.
A vacsora szerintem nagyszerűen sikeredett, s nem csak azért, mert végre jól laktunk, hanem mert lettünk vagy 15en és nagyon jó volt a hangulat.
Estére még sikerült összehozni egy kis extra kalandot: miután hazamentünk, el kellett zárni a vizet a fürdőszobában, ugyanis valahol „hiba lépett fel a mátrixban”. Gondoltam, sebaj, elzárom a főcsapot, aztám majd holnap megnézetem. De nem kellett holnapig várni, mert ahogy a csaphoz nyúltam, az a kezemben maradt, azaz csak maradt volna, ha a falból kitörő vízsugár ki nem veri azt. Hip-hop lett is úszómedencénk. Még jó, hogy pont itt volt Nóri, mert nem hiszem, hogy ezt 1 perc alatt el tudtam volna Activityzni lent a portásnak. Szerintem még most is lapátolnám a vizet...
Miután leengedtük a medencét (mint másnap kiderült, egy részét az alsó lakóhoz), rájöttünk, hogy most aztán semmi fürdőszobával kapcsolatos tevékenység nem lesz holnapig. Még jó, hogy csurom vizesek lettünk a munkálat közben, így legalább a zuhanyzás problémája megoldódott...
Hétfőn nekem munka volt, Piroskáék délelőtt renováltak, délután pedig sort kerítettek a piacra. Sajna este Nóriéknak vissza kellett menni Pekingbe, de megígérték, hogy mihelyst eléri a „szállónk”színvonala a 2 csillagot, visszatérnek.

Köszönjük, hogy itt voltatok, gyertek máskor is!

Two more visitors arrived Sunday morning for 2 days: Nóri and Dani were at Beijing but came to meet us a little. We started up with a great breakfast, since they brought us some salami and sausages – xie xie for that once more!!! – than we hit the city. We went to the Bund first since the weather was very nice and had a beautiful from there over the city.
We found an Adult Shop while wandering so we checked it, since we did not know that this kind of store is allowed now. (Chinese don’t even really speak about this kind of stuff, so...)
Unfortunately we did not get to the preferred restaurant on time (they close at 2pm... how stupid...) so we went to another place, where the food wasn’t so great.
We went home by subway, just to get the feeling. Fortunately there were not so many people traveling at this hour so we could get off quite easily by using the shoulders a little bit.
We were just getting ready for the afternoon nap when Gyongyi called. They got back from their little excursion (local Hungarians went for a pick nick to the nearby hill) and they were heading to a Japanese restaurant. We decided to join and that was a very good idea. The food was good as always and there were something like 15 of us, so we had a very nice evening.
When we got home we even made it for some extra show: I had to close the water in one of the bathrooms, but the whole unit broke off and the water coming out of the wall flooded the whole bathroom and room. We were lucky that Nori was with us (she speaks Chinese) so I did not have to Activity the whole thing to the maintenance guy. Finally they closed the main pipe and we got rid of the water. (Some of it went to the neighbor under us, we figured later.) We got lucky to get wet during the catastrophe, cause there was no water in the apartment any more. At least we got done with the shower part:)
Monday morning I had to go to work while the others were renovating the flat. But they managed to get to the market in the afternoon.
Unfortunately Nori and Dani had to go back to Beijing that night, but promised to come back sometimes when the apartment reaches the two star level...

So we thank you all for being here! Come again!


Bund Maoval / The Bund with Mao


Plazma kép / Plazma picture


Nem tudom, mondtam-e már, de itt egy bizonyos magasságig bambuszt használnak állványozásra.

I don't know if I have mentioned before, but up to a certain height they are using bamboo sticks for staging.


Bambusz állvány / Bamboo stage



Épületes épület / Nice building


Japán étterem / Japanise restaurant




Csőtörés / Pipe break

1 megjegyzés:

Norb írta...

Milyen vendegsereg Kinaban! hat ennyien jarnak arra "csak ugy"? :)
remelem majd egyszer mi is "be tudunk ugrani" hozzatok :DD