In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2007. december 22., szombat

Dani és Dávid Shanghai-ban

Múlt hétvégén ismét vendégeink voltak, de ezúttal nem hivatalos látogatásból kifolyólag: Dani ismét beszerzőkörúton volt Pekingben, s átnézett hozzánk is pár napra egyik régi barátja, Dávid kíséretében.
A srácok szombat este érkeztek, s mivel pont akkor lépett fel először Rafi (igen ő még friss hús, nem nagyon volt róla szó, de a lényeg, hogy nagyon jó fej a bnőjével egyetemben és tanulmányi ösztöndíjjal van kint) és új csapata az egyik helyi bárban, hát elvittük őket is.
A bár (Live Bar) meglehetősen puritán volt, s az egri MÁS korszakot idézte vissza, attól eltekintve, hogy a MÁS-ban anno sosem volt ilyen lehelletfakasztó hideg, s azért kicsit igényesebb is volt (ami eléggé oda****, lévén rock klubról van szó:)).
Szóval a hely bőven hagyott kívánni valót maga után, de természetesen túléltük, mivel nem vagyunk még annyira sznobok, hogy ne tudjunk vidáman eltölteni pár órát egy lepukkant krimóban. (S remélem nem is leszünk...)
A zene egész jó volt ahhoz képest, hogy ez volt a 3. alkalom, hogy együtt játszottak a srácok (gyakorlásokkal együtt). De majd kialakul az összhang, csiszolódik a tudás; mindenesetre így is jó hangulat volt.

Mivel mi már péntek este elvoltunk a magyarokkal vacsizni meg sörözni, nem nagyon eröltettük a további bulizást: helyette inkább hazamentünk, hogy majd pókerezünk egy kicsit. Ez a „kicsit” kb. hajnal 3-ig tartott, s sikerült megúszni egy kisebb zakóval, már ami az én részemet illeti (Piroska pluszban jött ki a végére).
Másnapra városnézést terveztünk, aminek kicsit későn mentünk neki, mert délre sikerült megreggelizni (mégegyszer köszi a kolbászt, nagyon fincsi!). A villásreggeli után elmentünk a Yu kert-be, mivel Piroska mondta, látott arrafele egész szép lepukkant részeket, amolyan igazi Kínát, nem pedig a kirakat felhőkarcolósat. Gondoltuk, ha már ilyen szép idő van, megnézzük és csinálunk pár képet.
Mit mondjak, a hely tényleg nagyon ott volt! Nem is nagyon taglalnám, inkább jöjjenek a képek:

utcai étterem háttérben a konyhával

kínai „lángosos”

Ízek utcája á la Shanghai

A cipész bácsi épp elküld a ’csába (azért is lefényképeztem:))

Putri

Helyi fodrász munka közben

Életkép

Zöldséges – dokumentálunk:)

Miután jól kibámészkodtuk magunkat, elmentünk egy kicsit vásárolni, amiből jobbára csak nézelődés lett, de így is nagyon jó volt (mondjuk én vettem magamnak egy sapeszt – inspired by Norbi – de azt majd személyesen mutatom meg:)).
Piroskának 4re könyvbemutatóra kellett mennie, úgyhogy ő el is köszönt. Mi folytattuk a nézelődést, immáron kicsit kultúráltabb környezetben: elsétáltunk a bevásárlóutcákhoz, majd miután sikertelenül kutattunk a legújabb Gucci táskák után, elmentünk és megnéztük magát a kertet.




Mivel eleredt az eső, gondoltuk, hamarabb is elmehetünk a Grape-be (ide beszéltük meg a vacsit, mivel a srácok kínaira vágytak, s ez a kevés éttermek egyike, ahol ezt elfogadhatóan el tudják készíteni). Csakhogy nem találtunk taxit. Hétvége, eső, mission impossible. Így elindultunk gyalog, mondjuk nem tudtuk merre, de végül pont a Bund-nál lyukadtunk ki. Megnéztük azt is, majd újabb bő fél óra harc következett, mire végül sikerült fogni egy autót, ami elvitt az étterembe. Itt ismét csatlakozott hozzánk Piroska, s elkísérte Guczó is. Jó nagyot kajáltunk (egész jó volt, bár engem szerintem sosem fognak levenni a lábamról ezekkel a kajákkal). Mivel az eső még mindig esett, úgy döntöttünk, hogy a bulit másnapra halasztjuk és hazamegyünk...pókerezni:) – Vissza is nyertem a tegnapi pénzem, úgyhogy minden ok volt.

Hétfőn nekünk ugyan meló volt, de Daniék elmentek várost nézni, amit természetesen megspékeltek egy kis vásárlással is:)
Este az Always-be mentünk, majd átnéztünk még egy kicsit a Windows Too-ba, csak hogy lássák, miként mulatnak a helyiek. (Mosolyogtunk is rendesen:)).

Kedd reggel aztán búcsút vettünk Daniéktól; ők mentek haza Pestre, mi meg bevonszoltuk magunkat a munkahelyre :)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

kemények a real China fotók...