In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2008. augusztus 25., hétfő

Itt volt a Tájfun széle!

Tavaly még tájfunriadó is volt, de igazából nem történt semmi. Most csak annyit tudtunk, hogy HongKongot elérte idén a 12. tájfun (Nuri), de aztán szépen lefokozták trópusi viharrá, úgyhogy nem vártunk semmit ide Sanghajba. Ehhez képest reggel 1,5 óra alatt akkora eső esett, hogy az utcán a térdig állt a víz. Persze mindez 8 órakor, amikor mindenki munkába menne. Ez volt az egyik utca, amin végig kellett volna sétálnom:


Ilyenkor két stratégia van: vagy úgy öltözöl fel, hogy a víz átfollyon a ruházaton (papucs, rövidnadrág / szoknya), vagy úgy, ahogy én, vagyis bőrbakancs, hosszúnadrág, esőkabát, esernyő hogy teljesen vízmentesek legyünk (váltásruha azért mindkét esetben kötelező!) Aztán mire beértem a munkahelyre (metróval, azt szerencsére nem öntötte el) kiderült, hogy igazából mégiscsak egy megoldás van, mert a keresztutcákban hömpölygő fél méteres kis folyamokon sajna nem lehet átkelni még a legjobb bakanccsal sem :) Legközelebb marad a strandpapucs ilyen esetekre...

Ez pedig a 2x 6 sávos Century Avenue egyik behajtója:

Az egészből egyébként egy óra múlva már szinte semmi sem látszott. Szegény boltosok még lapátolták egy ideig a vizet a padlóról, de mire hazafelé jöttünk, már nyoma sem volt a reggeli árvíznek.

P.S.: Most olvastam, hogy 130 éve nem esett egyszerre annyi eső Sanghajban, mint tegnap reggel: egy óra alatt 117 mm... Budapesten az éves csapadékmennyiség 500mm körül van, no az most leeshetett volna egy délelőtt alatt.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

kemény
eszembe jutnak a "régi" egri "árvízek", amikor a Széchenyi utcát fél óra alatt elöntötte a víz...

Norb írta...

wow!
ez az a 6 savos ut elottetek?? nagyon kemeny!!!