In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2007. július 29., vasárnap

Mariann Shanghai-ban

"... Gergő már várt a reptéren. Sokkoló érkezés volt, persze nem Gergő miatt, hanem mert Sahnghai-ban az év ezen időszakában hihetetlen meleg van, hihetelenül magas páratartalommal fűszerezve. A reptér kb. 60 km-re van a várostól, úgyhogy ezen távolság áthidalására volt alkalmam kipróbálni a Maglev nevű szupergyors mágnesvasutat, ami 7 perc alatt teszi meg ezt az utat – Gergő, javits ki, ha nem jól emlekeznék! :) [jól emlékszel].Például egy esősávon való áthaladás másodpercek alatt torténik.
Piroska nagyon finom ebéddel várt, ami a közel 2 hét kínai kaja után igencsak jól esett :)
Délután elmentünk a közeli piacra, este pedig a shanghai magyar társasággal három szülinapot is megünnepeltünk.
Másnap Piroskával felmentünk a Jin Mao torony tetejére, ami egy szerény 88 emeletes épület… A kilátás nagyon jó a tetejéről – pontosabban, amikor éppen nem párás az idő, messzi el lehet látni, de azért így is egész sok felhokarcoló látszott :)



Ezután pedig Gergőék barátja elvitt bennünket egy nagyon szép és szinte romantikus vizi városba, ahol az apró fából épült házak között csatornák futnak mindenfelé. Itt tényleg mi voltunk az egyetlen európaiak… A városban nagyon érdekes volt sétálni,
több ház be volt rendezve múzeumnak, és este, amikor túristák már alig voltak, a helyiek kiültek hűsölni a házak elé, vagy nyitott ajtónál vacsoráztak – be lehetett kicsit kukkantani az életükbe :)



Este pedig egy japán étteremben voltunk, ahol a chef a szemünk láttára süti meg a kiválasztott kajákat. Itt keszült az alábbi kép is:

..."

Mariann