In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2007. július 29., vasárnap

Shanghai Ocean Aquarium

Most hétvégén két helyi "nevezetességet" is meglátogattunk, a mostani bejegyzés a shanghai-i tengeri akváriumról szól, ahova szombaton mentünk el.
A hely nagyon jó volt, a belépő sem vészes (120RMB/kopf), csak kicsit sokan voltak, s mivel főleg gyerekek (az elkényeztetett egyke kínai fajta), hát nem volt éppen egy relaxációs tanfolyam.:)
Az első megálló a kiscápás részleg volt (macskacápa, zebracápa és miegymás - a többi nevére nem emlékszem:)). Itt lehetett kiscápát is simogatni! Nagyon érdekes a bőre: kicsit érdes és szőrös. Furi érzés volt, nem mondom :)
Nagyon érdekes egyébként - én legalábbis nem tudtam -, hogy a zebracápa (s gondolom akkor a többi is) cápatojással szaporodik. Ez a tojás egy speckó tojás (lásd a képet), ami folyamatosan növekszik, s vele együtt benne a kiscápa is. Volt olyan akvárium, ahol több fázist mutattak egyszerre, ráadásul átvilágítva, s így látszottak a kiscápák bent a tojásokban!



Innen átmentünk egy nagyobb terembe, ahol volt pár akvárium: az egyikben volt pár elég nagy hal, a másikban pár példány a kínai óriás szalamandrából is (igen furcsa egy teremtés, nem mondom), de a legkirályabb az aligátoros medence volt: ebben 4 vagy 5 aligátor kb. 10 nagyobb harcsával (párnak meg volt tépve a farka) és két KACSÁVAL volt összezárva! Nagyon vicces volt, ahogy a kacsák iszogattak a vízparton, tőlük fél méterre padig 4 krokesz leste őket... Nem tudom, lehet, hogy épp etetésre érkeztünk, de hiába vártunk, nem csináltak semmit. (Biztos kiélvezték a helyzetet:))



Továbbhaladva láttunk pár Arapaimát, ami a világ legnagyobb édesvizi halfaja. Hát mit mondjak, nem volt semmi! kb. 4-5 méter volt egy-egy példány, darabonként 250 kiló. Mekkora fogás lenne, mi? :)

Melletük egy nagyobb medencében voltak köpőhalak (amelyik a szájában összegyűjtött vízzel lövi le a rovarokat a partról benyúló ágakról). Jó lett volna levideózni, de egy sereg bunkesz kínai kitalálta, hogy milyen vicces, ha ők locsolják le a kifüggesztett kajakeveréket a halak helyett... Szóval hagytuk a kis sárgákat inkább pacsolni, párra úgy is ráfért már egy kis fürdőzés... (Egyébként meg kell jegyeznem, hogy a mostani két nap alatt, meglehetősen sok b... para... egyeddel sikerült egy fedél alá kerülni a városnézés során, úgyhogy elég sokat esett a tolerancia-mutatónk.)

Az eztán következő sok kisebb-nagyobb akváriumban aztán volt minden: rákok, homárok, cápatojások, tengeri sárkányok, csikóhalak, egy csomó kicsi és nagy színes hal és medúzák is.





A Jackass pingvinekről nem is beszélve:)



A következő szintre leérve pedig végre megpillanthattuk a cápák és ráják birodalmát:



Legvégül a korallok élővilága következett, ami szintén nagyon érdekes és szép volt, de akkor is: sharks rule! :) A cápák a nyerők!

Az akvárium túráról kiérve kárpótóltuk magunkat a hangos-bunkesz környezetért is: olyan isteni belgacsokis fagyit ettünk cseresznyés kombóban, hogy az valami isteni volt!

3 megjegyzés:

Norb írta...

ja, Greg, lehet mar kozvetlenul is videot feltolteni blogra - bizonyos formatumokat legalabbis. Meg beta verzioban van a dolog, szoval nem egyszeru megtalalni, de a help---) video upload kiadja szerintem a megoldast...(alt. fel oram ramgey mig kitalalgatom a dolgot)
de vegulis ha youtube ilyen jol megy, minek valtoztatni??? :)

Névtelen írta...

Greg, tegyél fel vhová egy pénzváltót
sosem tudom, miért olcsó az a 125 RBM? :)

Névtelen írta...

Én azokra az óriási, édesvizi halakra, meg a szalamandrára lennék kíváncsi. Vannak valahol képek róla? (pl. picasa?)