In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2007. október 11., csütörtök

Wuxi Zoo :(

Az első napon a parkban lévő állatkertet is meglátogattuk. Mit mondjak, kb. az első ketrecig volt csak ilyen jó a kedvünk:

Ami utána következett, hát, enyhén szólva lehangoló volt. Nem tudom, ki járt anno a veszprémi állatkertben. Nos, a Wuxi Zoo kb. ugyanazon a szinten van, hacsak nem rosszabb.
Az első mellbevágó dolog a ketrecek felé közeledve a bűz volt. Szinte mindenhol lehetett érezni az állati végtermék szagát (hú, de szépen írtam:) ). De ami még ennél is rosszabb volt, az az állatok általános alultápláltsága és „élettere”.

De Kínában még az sem elég, hogy a szerencsétlen állatok a kb. 3 x 3 méteres fullbeton ketrecekben teljesen befordulva vegetálnak...

kvázi kaja és víz nélkül...

...de a hülye látogatók még rá is tettek egy lapáttal. Eleinte nem tudtuk elképzelni, hogy minek árulnak felfújható bunkókat illetve delfineket a bejáratnál. Hát ezért:

Azt meg már pláne nem értettem, hogy egyes madarak miért voltak a ketrecükön belül még kisebb ketrecbe zárva...

na meg, hogy ha már az ország példaképe és leghíresebb, legkedveltebb állatának, a pandának jutott saját kifutó, akkor miért kell egy üvegvitrinbe bezárva (belül ez is full beton) tengetnie a napjait, s miért nem engedik ki.

Gondolom, mert akkor a futkosót ott is teledobálná szeméttel ez a kultúrálatlan, tahó banda, mint ahogy teszik azt a majmoknál is. És akkor takarítani kéne. Kéne...


Az már egyenesen csodaszámba ment, hogy a vizimadarak betonblokkjánál volt víz a medence alján, bár valamilyen oknál fogva egyik madár sem ment bele. Biztos nem véletlen.


Én személy szerint megfogtam volna az összes hülye benszülöttet és bevágtam volna őket a rács mögé pár napra – bár ezeknél nem tudom, lenne-e bármiféle pozitív hatása.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hát, ez kiábrándító, elszomorító, szívfacsaró, dühítő...stb. Hál'Istennek a veszprémi állatkertet azóta nagyon szépen rendbe vágták. Majd küldök képeket, mert voltunk nemrég. De tényleg be kéne zárni az összes hülye sárgát, de nem egy hétre, hanem legalább egy életre.

Demy írta...

Csori allatok.. Hu, teljesen felba@ztam az agyam!!