In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2009. szeptember 28., hétfő

Fülöp-szigetek - 1,nap

Nah, már megint sikerült nem-jelentkezni egy ideig, de jobbnak láttam nem írni arról a tömérdek hülyeségről, ami nap. mint nap körülvesz. Elcsépelt amúgyis :)
Viszont ma hajnalban, pontosabban tegnap este megkezdődött az idei második nyaralásom. Ezúttal a Fülöp-szigetek egyik szigete a célpont, azon belül is Puerto Galera - egy közkedvelt búvárparadicsom.
Vasárnap nálunk munkanap volt, mivel itt van a nyakunkon a szokásos októberi "Moon-cake" fesztivál, ami most gyakorlatilag a Kínai Népköztársaság 60. évfordulójáról szól - jobbnak is láttuk elmenekülni a konstans petárdázás elől...
Szóval tegnap még meló volt, ami elég kemény eset, tekintve, hogy szombat este sikerült megkóstolni egy üveg házi birsalma páleszt az újonan érkezett expo-biztossal :)
Délután már alig vártam, hogy húzhassak a fenébe, annak ellenére is,hogy egy nappal előtte akkora tájfun volt itt Manilán, hogy a fél várost elöntötte a csapadék (állítólag 42 éve nem volt ilyen nagy esőzés...képzelhetitek).
Szóval egyáltalán nem volt biztos, hogy útnak tudunk indulni, ami eléggé lesúlytó volt annak függvényében, hogy már megvolt a jegy és a szállás is...de végül minden összejött - a jó értelemben.
Éjfél után indult a gép - életem leghosszabb becsekkolása után (majd 3 órát álltam sorba). Hajnal fél5-kor találkoztam Guczival a manilai reptéren, bevártuk Pumát, majd indultunk tovább Puerto Galera-ra. 3 óra autóval, majd 1 újabb egy lélekvesztőn. Szállás lerendez, reggeli, majd irány a helyi búvárklubb. Elméleti oktatás. 2 órán keresztül arról volt szó, hogy mit ne csinálj, ha nem akarsz meghalni...csak ajánlani tudom :)
Egyébként a hely tök jó, annak ellenére, hogy esik az eső. A hátam mögött zúg a tenger, minden tök olcsó, az emberek kedvesek. Nem lesz kedvem visszamenni, már most látom...lehet itt kéne kocsmát nyitni.
De most megyek, mert kihül a LIIT-m... képek később.... szép az élet! :)

Nincsenek megjegyzések: