In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2010. január 5., kedd

Kínai mozi

Mult héten megnéztem egy kínai filmet kínaiul. Bodyguards and Assasins néven fut, pontosabban (十月圍城), de ezt én sem értem, szóval…

„Bodyguards and Assassins is a 2009 Hong Kong/Chinese action/drama film featuring an all-star cast includingDonnie Yen, Leon Lai and Nicholas Tse.”
(Wikipédia)
Hát kb ennyi is volt a lényege. Mármint, hogy neves sztárok „játszanak” benne. Nem mondom, 1-2 harcjelenet jó volt, ahogy lekaratéjozták egymást, de azon kívül egy nagy nulla.
Nemigen értettem részletekbe menően a sztorit, de mint kiderült, azért mert nemigen volt :)
A lényeg, hogy Sun (a majdani Sun Yat-sen, a Kínai Népköztársaság Atyja) Hong Kong-ba látogat, ahol összefogást sürget a Qing dinasztia megdöntésére. A császárnő meg közben megpróbálja eltenni láb alól. Ennyi.
A filmnek eszméletlen sikere van itt, amit az első fél órában nemigen értettem, mert a közönség akkor morajlott fel, mikor tényleg nem volt semmi „értelme”. Aztán felhomályosultam; az extázist egy-egy sztár feltünése jelenti ! Tök mindegy mi van, mit csinál, vagy épp mit nem; ott van! Láttuk a vásznon! Örülünk, mert az jó:) A legnagyobb katarzist talán Li JiaXin feltűnése váltotta ki, aki egykori Miss Hong Kong volt (vagy 20 éve), de még mindig nagyon nagyszerű. És a szerep? Az egyik testőr szerelmének szellemét játszotta (összetett karakter, nem?), ami annyiban merült ki, hogy selyemruhában, ködbe burkolódzva fapofát vágott 10 másodpercig...komolyan mondom, ha itt adták volna a Szuperbojzt (helyi stábbal természetesen), kasszasiker lett volna! - lehet a rendezőnek kínai mestervizsgája van... :D:D:D


De visszatérve a stábra, párhuzamot vonnék a már említett ideálok és az itt felsorakozó szépségek között, a jelenlegi legnépszerűbb, Fan Bing Bing képével:

Itt most ez a menő - otthon meg nem tudom :)

Nincsenek megjegyzések: