In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2007. május 22., kedd

Otthoni helyzetkép

És hogy mi egyéb újság van még otthon?
- Győzikének életmód-tanácsadás rovata van az egyik újságban (na nem hiszem, hogy ő írná, max. aláírja - szerintem nem ismer ennyi összetett szót)
- Kelemen Anna színésznővé akar lenni (hát igen, manapság már csak az nem lesz színész vagy médiasztár otthon, aki nem akar...csak a jó helyen kell 'kopogtatni'...)
- Gáspár Lacit beválasztották a legjobb képűbb előadók közé
- jön az ingatlanadó. Nyugati 'mintára'. Sokan bele fognak rokkanni. A két hét alatt párszor megkérdőjeleztem 'neves' politikusaink épelméjűségét.
- hallottam egy jó találós kérdést, itt van kicsit kiegészítve:
Mi lesz előbb?
a) 4es metró Budapesten
b) M0 körgyűrű
c) euro bevezetése Magyarországon
d) uniós fizetés harmonizáció
e) 'világbéke'
- volt túszdrámánk is: a végén agyonlőtték a bankrablót, méghozzá úgy, hogy mellette két túszt is majdnem sikerült. A tragédia oka: Magyarországon nem lehet fejre lőni ilyen esetben (ugye a fejlövés az egyetlen azonnali halált okozó lövés - erre vannak a mesterlövészek ilyen esetekre); szóval nem lehet fejre lőni, mert óvni kell az eümberi életet (mármint a terroristáét, bankrablóét stb.). Most kérdem én: így nem halt meg a rabló? De. Sérültek meg feleslegesen emberek? Igen. Akkor mi értelme is van a fentebb említett korlátozásnak?
- precedensper Hajdú-Bihar megyében: a kisebbség javára ítélt a bíróság (hova máshova) egy olyan perben, ahol faji diszkriminációra hivatkoztak a romák, mivel gyerekeiket nem vették fel egyes iskolákba. Kérdem én, miért kell keverni a fogyatékosokat a normális gyerekekkel? (Bőrszínre való tekintet nélkül!) Most inkább húzzák le a tanítás színvonalát mindenhol? Szúrjuk el az utolsó jó dolgot is teljesen kicsiny, kisemmizett, szerencsétlen országunkban? Mert már csak az oktatás maradt, pontosabban annak is csak egy kis darabja, amire még talán büszkék lehetünk... A tanárok helyzetét, a mínusz órákat és egyebeket nem is firtatom inkább (szerintem ingyenmunka - a rabszolgatartást nem büntetik véletlenül?).

Szóval ez van. Továbbra is dübörög a gazdaság, elnyomott a kisebbség, de megválasztott politikusaink mindent megtesznek, hogy kihúzzák az országot a szarból és általános jóléti államot teremtsenek, természetesen elsősorban a dolgozó és adófizető réteg érdekeit szem előtt tartva.

Nincsenek megjegyzések: