In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2008. április 12., szombat

Sheshan - Szoborpark

Múlt hétvégén Sheshanban jártunk, ami kvázi Shanghai egyik külterülete (már oda is kimegy a metró, mióta átadták a most befejezett 4 vonalat – Sheshan egyébként a 9-es vonal kb. 8. megállója). Szóval kb. olyan, mint Budapestnek Törökbálint – metró nélkül:).

Sheshan-ban már jártunk korábban, csak akkor zárva volt a szoborpark (is). Most viszont sikerült elindulni nagyjából időben. Mivel Guczó nem volt itt, ezért metróztunk. Mit mondjak, k..messze volt így földalattival – majdnem két órába tellett odaérni. (Tőlünk a hely légvonalban is van vagy 60 km.)

Miután leszálltunk, taxizni kellett még egy kicsit. Természetesen arrafele csak feketéző taxisok vannak. Jól le is húztak az odaúton, hogy száradjon le a kezük. (Ugye nem tudtuk pontosan, hogy hol van a hely, csak annyira emlekeztünk, hogy a megállótól azért elég messze – nem gyalogtáv - , úgyhogy miután sikerült lealkudni egyharmadára az árat, gondoltuk, már jók vagyunk, habár 50 RMB azért még így sem kevés taxira. Persze, mint kiderült a táv kb. 5-6 km volt, szóval hivatalos tarifán kijött volna egy huszasból, de ez van. (Visszafele motoros riksáztunk 30-ért, ami már elfogadható volt – nem nagyon akartunk alkudozni, mert csak ez az egy jármű volt a környéken....)

De a lényeg: a szoborpark: a neten fellelhető adatok szerint a park 8200 négyzetméteren terül el és számos modernkori szoboralkotás található itt. (Szerintük rengeteg, szerintem meg jópár...) A park tényleg elég nagy és szép is, de a terület kb. kétharmadát egy tó teszi ki – gondolom mesterséges. Sétáltunk egy nagyot, körben a tó körül, s közben megnéztük, amit lehetett. Az idő egész jó volt, bár rendkívül párás, így aztán a képek sem sikerültek valami jól, de a lényeg szerintem látszik :) Ja, a belépő azért elég borsos, átszámítva 2000 Ft fejenként – de gondolom ebbőll tartják el azt a közel 100 alkalmazottat, akik a parkban tétlenkednek egész nap...

És akkor a képek:

A bejárat

Tükör-szobor a bejáratnál (szerintem ez a legkirályabb) - mi is rajta vagyunk:)

Napóra-szobor (ha jól emlékszem bolgár remekmű)

Dumcsis

Műtengerpart műemberekkel:

Piroska is beállt örülni:

No comment...:

Fa-ház:

Az új kedvenc képem:

Csendélet (ez nem szobor:)):

Halacskás:

Mellvért?:

Spanolok:

Worm-ride:

Négylábú:


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

jók a képek
a fa-ház tényleg fából volt?
és a spanolós képen mintha inkább csajoznál, nem??? :)
(pnorbi)

Greg / 尤睿 írta...

A fahaz termeszetesen nem fabol volt. Gipsz meg beton...
...
Ez maximum asszonyozas :)