In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2007. november 17., szombat

Új kéró

El vagyunk maradva pár héttel a bejegyzések terén, de remélhetőleg most hétvégén sikerül pótolni mindent. Mivel Piroska egész hétvégén dolgozik, megint rám hárul e nemes feladat, úgyhogy velem kell beérni :)

Szóval két hete, vagy három, már nem is tudom, végre beköltözhettünk az új lakásba. Nagyon örültünk neki, mert egyrészt az előző már nagyon retek volt, nem is beszélve a csőtörésről és a folyamatos vízszivárgásról, ami az utolsó héten már kicsit több volt, mint szivárgás, másrészt meg már eléggé tele volt a himbilimbink a lakáskereséssel. (Önmagában a tevékenység nem olyan szörnyűséges dolog, de a kis sárgák természetesen itt is megpróbáltak szétszivatni még az utolsó pillanatban is. Mit mondjak, azokban a napokban szívesen megcsaptam volna bármelyiket, annyira elegem lett a pofátlan, sunyi, alantas lenyúló stílusukból. Komolyan mondom, még egy ilyen pénzéhes, számító bandát, mint ezek! Ha pénzről van szó, esküszöm, még a cigóknál is rosszabbak. No mindegy. Túléltük, megkaptuk, amit akartunk, mégha pofátlanul drágán is.)
-Alaprajz: kb. 130-140m2, van két vendégszoba, szóval lehet jönni! :) Ajtók is vannak ám, csak lusta voltam berajzolni. a bejarati a lényeg egyébként is, nem? - A környék egyébként elég jó, bár sokkal kínaibb, mint a másik volt. Majd csinálok képeket, van téma bőven.

A lényeg, hogy aláírtuk a szerződést (azaz a cég, mert én ugyan nem írok alá semmit:)), hét közben összepakoltunk, majd hétvégén röpke két óra alatt átköltöztünk. (Ez nem azt jelenti, hogy ilyen kevés cuccunk volt, mert megtöltöttünk félig egy kisteherautót, csak jó volt a szervezés, khm khm.)
-Átcuccolva:

Gondoltuk, tök jó végre, kipakolunk pár nap alatt és kész. Aha. Volt még egy nulladik kör is, a takarítás. Kicsit keményebb meló volt, mint gondoltuk, köszönhetően az előző (a maradékokból ítélve kínai) lakó igénytelenségének. (Eszméletlen, hogy a még ilyen szintű lakást megengedni képes millerek is mennyire igénytelenek tudnak lenni!)
-Ilyen volt (kvázi mindenhol)

-És ilyen lett (ebbe már egy civilizált ember is nyugodtan bepakolhat) - mellesleg megjegyzem, hogy az áron kívül (amiben először megegyeztünk, majd elkezdte a kis pahhasztja több lépcsőben megemelni - amit visszavont, miután elküldtük a csába) a legnagyobb harc az új hűtőért folyt. Nem értette meg, miért nem vagyunk képesek abba a hűtőbe kaját tenni, amit ő is használt. Neki nem volt orrfacsaróan büdös, koszos, mocskos és még ki tudja mi...

A takarítást még folytattuk egész következő héten és a hétvégén is (pakolással egybekötve.
-itt már oszlott a tömeg.

-Kimerülten - de a fésülködő asztal is beüzemelve!

De most már minden kész, minden rendben - kivéve egy kínai elektromos sütőt, ami eddig úgy tűnik, hogy nem volt túl jó beruházás, mert sz*r, de épp most jön a szerelő, remélem csinál vele valamit.
-Kvázi kész:

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem tudom mit fizettek egy ilyen kegliert, de nem tudom megallni, hogy el nem mondjam, mennyibe kerul egy ekkora kegli, kb ilyen allapotban, delen (barhol a Gyongy Folyo Deltaban, de meg a hatar nepi oldalan belul).

Egy ilyen kegliert, jo minosegu butorokkal, hifivel, osszes elektromos berendezessel, legkondi, mosogep, stb, parkettas, ha akarod, meg suto is van benne, lakoparkban (annak az osszes elonyevel), parkolohellyel, stb, azaz full-extras, es jo minosegu lakasokat berelsz 1000-2000 rmb kozott (helytol fuggoen, mert vegulis azt kell megfizetni).

Saccra Shanghait a duplajara teszem, de valoszinuleg meg azzal is alasaccoltam. Mindig torom a fejem, hogy mi visz barkit is arra, hogy megis ott eljen, de biztos a jo tarsasag? :-)

Greg / 尤睿 írta...

Hat, mi 500 RMB-t fizetunk havonta. (A ceg meg hozzatesz 6500-at:D). Szoval osszesen 7000. Nem keves, foleg ahhoz viszonyitva, amit te irtal. De nem tudtunk lejjebb menni, illetve olcsobbat sem sikerult talalni. Ez most itt a helyzet :) Eloszor azt hittem, hogy azert, mert kulfoldiek vagyunk. Aztan kiderult, hogy az annyira sokat nem dob rajta, max. 1000-1500-zal kerul emiatt tobbe.
Jol hangzik, amit irtal, csak onnan meg meg tovabb tartana bejarni dolgozni :)