In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2007. november 11., vasárnap

MKÉ: Sebestyén Márta

Ez a hétvége is bővelkedett a Magyar Kultirális Évad programjaiban. Péntek este Sebestyén Márta előadását néztük meg a Shanghai Center Theatre-ben.
Egész jó volt, bár az igazat megvallva abszolút nem vágtam magam hanyatt a műsortól. Alapvetően elég nehézkesen indult, s szerintem a számválasztások sem voltak a legszerencsésebbek. Még kevésbé a hangosítás, melynek eredményeképp még a doromb is elnyomta a vokált. (A pontot az i-re a művésznő saját maga tette fel a meglehetősen sok beszéddel, de gondolom a cél az volt, hogy az ott lévő - pontosabban ott maradó, mert pl. az emeletről szinte mindenki lelépett az első fél órában - kínai közönségnek valami verbális hátteret biztosítson a hallottakhoz.)

Asszem ennyi elég is a kritikából:) Mindezt leszámítva jó volt, bár még annyit hozzátennék (szintén szervezési kérdés), hogy hatalmasatt dobott volna a dolgon, ha elhoznak még vagy két pár néptáncost is. De gondolom kellett a pénz máshova - elég sok képviselő építkezik mostanában...)
Számomra a legérdelesebb pontja az estének (már abból, amit a színházban töltöttünk:)) az volt, mikor az egylyukú furulyán játszottak. Lehet, nem ez a tisztességes neve a hangszernek, de a lényeg, hogy maga a "szerkezet" egy hosszú cső, alján egyetlen lyukkal. Ennek ellenére szinte bármilyen hangot elő tudtak varázsolni belőle, ami lenyűgöző volt. Itt is egy kép (kicsit zajos, de ugye még tanulom a fényképezést):

Mellesleg a jegyvásárlás külön sztori. Elvileg neten lehetett rendelni 80,180 és 280 RMB volt (x25 és megkapod forintban). De úgy alakult, hogy a helyszínen kellett jegyet vennünk feketén. Meglepő módon a 280 RMB-s jegyet megkaptuk 80-ért, később meg is tudtuk, miért. Az ilyen előadásokra ugyanis a jegyek többségét szétosztogatják ingyen az iskolások, nyugdíjasok stb. között. (Mégiscsak ciki lenne, ha üres lenne a nézőtér:)). Csakhogy ezeket a jegyeket frankón lenyúlják, majd eladják az utcán annyiért, amennyiért elmegy; nekik ugye mindegy, mert ingyért volt.:) Nekünk meg jó, mert nem vágnak meg 7 ropival egy ilyen műsorért. :):):)

Nincsenek megjegyzések: