In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2010. július 6., kedd

Nem nalunk tortent...

mult heten idejon a leendo igazgato (aki most Indiaban az, de mivel ugye a fonokom felfele bukott a mult heten, o jon vissza ide).
aranylag normalis mukso, de a szarmazasat le se tagadhatna. kinai.
Szoval mult heten idejon a faszi az egyik sales-essel, hogy reklamaljunk meg egy szerszamot, mert mar tobbszor eltort es a sales-es szerint (!!!) nem megfelelo a szerszam kemenysege (edzett acel szerszamokat hasznalunk). Ezert meg szeretne kerni engem, hogy szemelyesen irjak reklamaciot a szerszamgyartonak.
Mondom neki, hogy okes, de akkor eloszor meg kene merni a szerszam kemenyseget, mert csak ugy nem fogok reklamalgatni; megis mit irjak be indoklasnak, hogy a sales-es kollegina ugy erzi, rossz a szerszam??? Azt mondja erre: hat meg lehet azt igy allapitani ranezesre is, nem? (itt mar okolbe szorult a kezem). Mondom neki, nem lehet. Erre beszol a csaj, hogy dehogy nem, a szerszam nem eleg kemeny, azert torik el (rezfoliat vagtunk vele). Mondom neki, draga kiscsillag, az edzett szerszamok akkor tornek konnyebben, ha kemenyebbek, ha 'puha' lenne,akkor max az ele tompul konnyebben, szoval te csak maradj csendben, ha akartok reklamalni meres nelkul, akkor tegyetek meg ti magatok. Elkuldjem a szerszamot bemerettetni?
Erre a valasz: az meloval jar, akkor inkabb hagyjuk, de akkor a jovoben csinaljunk egy formanyomtatvanyt (kb. a 734324-ik, amit 3 het mulva mar nem hasznal senki), amit majd alair a mernok, hogy a szerszam kemenysege megfelel.
Kerdezem, megis hogy irhatna ala egy ilyet, mikor nem tudjuk bemerni??? Azt mondjak, csak formasag, hogy le legyen dokumentalva.
Itt eldurrant az agyam, s megkertem oket, hogy menjenek a dolgukra, csinaljanak formanyomtatvanyt, ha akarnak, de az en mernokom nem fogja alairni meresi lehetoseg nelkul. viszontlatas.

Azert csak motoszkalt bennem a dolog (meg mindig nem tanultam meg teljesen leszarni az ilyeneket), mi lenne ha be tudnank merni helyben a szerszamot es nem hagyatkoznank a beszallitora (aki ugye helyi, ami mindent elmond magarol. viszont olcso.) szetneztem neten, hol es mennyiert lehet kapni hordozhato kemenysegmerot, s kiderult, hogy sz...ig van vele az alibaba is, s mar 6-10000 RMB-ert egesz jokat lehet kapni.
irok is az erintetteknek, hogy ha mar kifogasoltak a dolgot es akarnak papirt (felelost) arrol, hogy megfelelo edzettsegu szerszamot vettunk at, akkor itt a lehetoseg, vegyunk egy ilyen gepet, olcso es akkor be vagyunk biztositva.

Ez penteken volt. Ma jott ra a valasz:
"Hi XY,

Thanks for your idea and suggestion.

Honestly I prefer it can be test by suppliers for the moment. Your input can be considered when we have more tooling requirement."


Hat oregem, akkor lofasz a seggedbe.
(azt mar hozza se teszem, hogy az elozo ket honapi szerszamrendeles az utobbi ket ev legmagasabbja volt mind ertekben, mind mennyisegben, de most ki all le egy hulyevel vitatkozni ezek utan...majd en mindjart, csak kimegyek egy cigire)

Egyszer tenyleg ossze fogom gyujteni ezt a rengeteg, tomenytelen hulyeseget es irok belole egy konyvet...totoja vej neven.

Nincsenek megjegyzések: