In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2007. április 1., vasárnap

Egy kis mozi

Az utóbbi időben, legnagyobb bánatunkra sikerült kifogni pár írtó rossz filmet. Azért nem mondjuk, hogy megnézni, mert keveset tudtunk belőlük egyáltalán bent tartani a dvd lejátszóban. Mivel nem szeretnénk, hogy barátainknak hasonló lehangoló élményben legyen része, gondoltuk összegyűjtjük azon “alkotások” nevét, melyek megtekintését csak mint fájdalmas kivégzés kegyetlen eszközeként ajánlunk.

Edgar Allen Poe: Raven:
– vagy Craw: pár helyen keverik…(ez az alkotás állítólag a könyvből készített film…): ha minden igaz, kriminek vagy gyenge horrornak szánták a filmet. Nem tudtunk végignézni, annyira … volt. Bizonyára szegény Poe is forgott a sírjában, míg készítették. Az első 30 percben nem történt semmi, a színészek színvonalát még a harmadrangú brazil sorozathősök is lazán verik.

Running with scissors:
Kb. 70%-ig jutottunk, de csak azért, mert minden erőnket összeszedtük, hogy végre befejezzünk egy filmet. Hát nem sikerült. Egy jó poén, egy jó jelenet nem volt benne. Talán az egyik homokos srác autója még jól nézett ki, de ennyi. Viszont ha valakinek tényleg nem fontos, hogy a történet tartson valamerre, vagy legyen az egésznek valami értelme, akkor ezt nyugodtan megnézheti.

Get Carter:
egy 2001-es Stallone film. Már értjük, miért nem hallottunk eddig róla. Ha az első 15 percet kéne jellemezni (ugyanis csak ennyit sikerült végignézni): eseménytelen, összevissza, ultragagyi, gigabéna, gyatra forgatókönyv (ha ugyan volt), telis tele klisékkel, amiket körülbelül egy általános iskolai rövidfilmben el lehet még képzelni, és iszonyat lehangoló színészi alakítás. Azért ennél még Stallone is sokkal többet kellene, hogy tudjon.

Hollywoodland:
ezt sikerült végignéznem (Piroska, “nagy bánatára” kihagyta). Igaz két nap alatt, de csak azért, mert Ben Affleck játszik benne. Gondolom Ben részéről valami jótékonysági esemény lehet ennek a hátterében. Vagy nem volt magánál. Egyes filmklubbok elismerően nyilatkoznak erről az alkotásról, de ezentúl nem hiszek nekik, mert a 300-at is az egekig magasztalták…

300:
ha már itt tartunk. Többen mondták, hogy szuper. Ja, szupersz.r. Végignéztük, de miért? Történet: nulla. Effektek: gagyik. A Doom 3D-nek jobb a grafikája. Az meg, hogy valaki a Trója harci jelenetét ehhez próbálja egyáltalán hasonlítani!? Nem tudom milyen alapon. Ráadásul, aki azt mondja, hogy jobb, mint a Trója, az szerintem vagy vak, vagy lefizették, vagy nem látott még filmet előtte. Szóval vagy e----k----k----o----r----á-----t téved, vagy hazudik.
Pár megragadó részlet: 1. a harci jelenetek lassításánál a vér „pixelekben” fröcsög. (Annyira számítógépes, hogy jobban nem is lehetne.) 2. Az elefántok letaszigálása a hegyoldalról kiábrándítóan béna. 3. a búzamező a film végén szánalmas és amatőr koppintása a Galdiátornak, ami mellesleg egy nagyszerű film volt. 4. A harci jelenetek alapján ez a film lehetne kb. a Mátrix elfuserált őse. Úgy kb. az ük-ük-ük-ük apja. (A Mátrix alkotóitól pedig elnézést a hasonlatért.)
Egy másik filmkritikával foglalkozó weboldal is fogalmaz: Iránban kiverte a biztosítékot a 300. Ha más okból is ugyan, de nálunk is...

Snakes on the Plane:
ha a giga-mega-iszonyat-pocsék-nak lenne fokozása, akkor az a Snakes on the plane lenne. A „film” annyira rossz, hogy el sem lehet mondani. Itt is felvetődik a kérdés, hogy Samuel L. Jackson hogy a fenébe került bele. Ha OB reklámot megy el forgatni másnaposan és bekábítózva, akkor sem járathatná le jobban magát, mint ezzel a nemistudommmivel. Kb. 30 percig bítuk, de nagyon-nagyon nehezen...

Casino Royale:
azt hiszem, erről már egyszer írtam, hogy pocsék. Még mindig nem változott a véleményem. Szerintem az összes James Bond film közül (beleértve az i.e. még Sean Connery-vel készülteket is, amik mellesleg a maguk idejében még egész modernnek számítottak). Béna sztori, balf...ácán fő„hős”, semmi akció; hiányzik belőle minden, ami egy James Bond filmet James Bond filmmé tett.

This film has not yet been rated:
ez elvileg egy dokumentumfilm, ami arról szól, hogyan osztályozzák az USA-ban a filmeket, kinek és hogy fűződik érdeke ezekhez a minősítésekhez és gyakorlatilag, mekkora hülyeség is az egész valójában. A film minősége enyhén megosztja a családot: én végigszenvedtem, Piroska elaludt rajta. Neki volt igaza. Ha az „alkotás” mondjuk főiskolai féléves házifeladat lett volna, akkor: ötlet: 4, kivitelezés, forgatókönyv és minden más bukta.

Material Girls:
nincs mit írnom róla. Megnéztem. Semmilyen. Ha van 2 órád és nem akarsz semmit sem csinálni, de mégis, nézd meg. Mellesleg ebbe a kategóriába még elég sok filmet be lehetne sormolni. Pl: The Oh in Ohio, Dirty Cops, Infamous. Piroskának ezekkel a filmekkel az a gondja, hogy annyira éppen nem unalmasak, hogy elaludjon rajtuk, csak a végén jön rá, hogy mégis jobb lett volna.

Chromophobia:
ez a film abszolút kiesett. Hál’ Istennek. Annyira emlékszünk, hogy elkezdtük nézni, aztán kivettük.

The Lake House:
mi van??? Ezt mégis hogy??? Azt hiszem itt valaki már a sztori írása közben elvesztette a tér-idő fonalat... Piroska szerint aranyos volt, csak hülyeség. Ez szerintem le is fedi az egészet.

A 40 éves szűz:
ezt a filmet vígjátéknak szánták, nem tudom, hogy miért... talán két poén volt benne. Körülbelül a szintén nagyon gyenge Amerikai Pite 4 szintjét üti meg...

Children of Men:
szerintem Michael Caine egyik legrosszabb filmje. Általában szeretem azokat a filmeket, melyek a jövőről szólnak, elképzelik, milyen lesz, mi fog történni, milyen katasztrófa lesz stb. Hát ebből a filmből hiányzott a képzelőerő (is). Végignéztem, de minek?

Home Brave:
Samuel L. Jackson másik „csúcs” alkotása. Kezdem azt hinni, hogy valami nincs rendben az öreggel. A történet az iraki háborúból visszatért katonákról szól, elvileg. Az első bő fél óra annyira történetmentes, alulrendezett és esetlen volt, hogy feladtuk.

Babel:
röviden csak annyit tudnék mondani, hogy találó név...

Azt mondja meg nekem valaki, hogy lehet ilyen filmekről pozitív kritikát írni. Hogy lehet egyáltalán lefogratni őket??? Hát nem kár a szalagért???

Szerintem be kéne vezetni pár új kategórát a PG, PG-13, R és NC-17 mellé, méghozzá az C és az EC (Crap and Extra Crap – gagyi és ultragagyi) osztályokat. Nem csak az itt használt „one thumb up” és „two thumbs up” besorolásokat, amiket szerintünk teljesen automatikusan ráírnak minden filmre.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

volt azért jó film is?
vagy sajnáljunk titeket? :)
jó, hogy írtad a 300-at, így már nem is nézem meg

Névtelen írta...

Hát, én továbbra se értek egyet némely kritikával. Az is lehet, hogy pl. a 300 csak moziban adja meg a kellő hatást. Belenéztem én is otthon, és úgy tényleg nem nagy durranás. De mi moziban néztük meg előtte, és ott nagyon tetszett. De hát ízlések és pofonok. Ez van :)

Greg / 尤睿 írta...

Ízlések és pofonok, oké, aláírom. De a koppintás a moziban is koppintás. A Trója és a Gladiátor után ez a film olyan, mint az Adidas után az Adidos, vagy a Puma után a Puna. Hasonlít meg minden, lehet, hogy nem is olyan nagyon rossz, de akkor is... :)

Névtelen írta...

Hello,

gondoltam már én is írok :)
Szóval mi vasárnap néztük a 300-at az új nőjelölt-el, és nekem is tetszett. Neki annyira nem :)

Tényleg vannak benne gagyi dolgok, de összességében nekem bejött.

Bazsaly

Névtelen írta...

Ja és a nőjelölt meg legközelebb a Bábel-t akarja megnézni ...
Bakker akkor lebeszéljem róla? Néztem is hogy 2 és fél óra... Ha még szar is, akkor nem tudom mi lesz

Bazsaly

Greg / 尤睿 írta...

:) hát attól függ, milyen a nőjelölt, de max majd csináltok mást közben :)

Névtelen írta...

hi Greg!

A "The lake house" azért szerintem elég frankó film. Lehet, hogy csak elfogult vagyok SB-kal szemben, de nekem nagyon tetszett. És pont azért, amit te is írtál róla. :)