In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2007. április 16., hétfő

Vicces / Funny

Szégeny és gyalázat, hogy két hétig nem írtunk semmit szinte, bár az igazság az, hogy most nem történt túl sok minden velünk: hétközben munka, múlt hétvégén aktív pihenés. De most erőt vettünk magunkon (no meg Guczóék javasoltak pár múzeumot, amit szerintük érdemes megnézi - és tényleg), úgyhogy most pár nap alatt megpróbáljuk egy kicsit helyreállítani a mérleget egy kisebb fajta beszámoló dömpinggel. :) HF!

Bemelegítőnek itt van pár jó kis kép, amik közül párat már rég szerettem volna megörökíteni, csak nem volt rá... kiforás, kifogás, kifogás...


Shame on us for not writing anything for almost 2 weeks, but there was not too many good topics. Lots of work during weekdays, lots of rest during weekends. But since Guczo mentioned couple museums worth to check out, we gained strength upon ourselves and visited some places. But let's start with some pictures I wanted to take for so long but...


1.: már párszor felmerült bennem, hogy lehet pl. mozgólépcső mellett lévő objektumokat elhelyezni, takarítani stb. Bár szerintem a graffiti eltávolítás mozgólépcsőn hátrafele sétálva, s így kvázi egy helyben állva című mutatványt nem nagyon lehet űberelni, de mivel erről nincs képem, itt van egy hasonló: hogy takarítsunk mozgólépcső burkolatot kényelmesen:


1: I always wanted to know how they clean objects next to moving stairways. Once I have seen cleaning guys removing graffiti from the wall next to one by walking backwards while cleaning the wall. That was very funny to watch. Unfortunately I don't have a picture of that, but here's a similar one: cleaning staircase cover nice and easy:




2.: ha mindig lenne nálam fényképező, egyik kedvenc és állandó témám a városi anyagmozgatás lenne. Itt már annyi meghökkentő dolgot láttam, hogy kezdem azt hinni: az itt élő emberek fantáziája ilyen téren határtalan (pl.: hogy lehet megpakolni egy csomagtartós triciklit PET palackkal úgy, hogy azt egy 60 kilós ürge állva a pedálba taposva is csak alig tudja elhajtani). Most következzék egy kép számítógép szállításról (a margón még megjegyezném, hogy nálunk a szerszámok szállítása is hasonlóképp történik, de arról inkább nem teszek fel képet:)) :


2.: if I had my camera with me all the time, one of my favorite topic would be the transportation and delivering goods in China. I think the imagination of these people regarding this subject is limitless. (e.g. imagine a tricycle packed with empty PET bottles so heavily the 60 kg man can hardly manage to get forward with it). So here is one picture of PC transportation:




Azt még a helyi szállítmányozásról viszont mindenképp meg kell jegyeznem, hogy az efféle maximális emberi erőforrás kihasználás szerintem nemcsak az embereket teszi fitté, de egy nagy adag környezetszennyezéstől is megszabadít. (És nemcsak a teherszállításról beszélek: el sem tudnám képzelni, mi lenne, ha az a rengeteg ember, aki nap, mint nap kerékpárral, elektromos kismotorral vagy akár sima robogóval jár dolgozni, egyszercsak autóra váltana...)

Anyway, I think that the maximal exploitation of human force is not just good for the health but gets rid of a huge amount of environmental pollution. (And I'm not talking about only the transportation of goods, but also humans: just imagine what would happen if all the people coming to work by bike, electric bike and even by scooter would change to car...)

3.: egy régi kedvenc: mozgólépcsőknél minden szegletben ott van a 'Mind Your Head' tábla, mint a balesetmegelőzés egyszerű, de hatékony eszköze. Ez tuti megvolt már régebben is: csak mondjuk a 'Kultúrális forradalom' idején 'Mind Your Mind' felirattal. Persze az is lehet, hogy nem változott a szöveg, csak már másképp értelmezik. :)

3.: and an old favorite: at stairs, every corner you can find the 'Mind Your Head' sign, in order to prevent accidents by not looking around while traveling up and down. I think they had this sign in the earlier times also, but maybe with the 'Mind Your Mind' version :) Or maybe the text was the same just the meaning a little bit different...



4.:
Erről ugyan nincs kép, de ma reggel munkába menet nézelődve (volt időm, ugyanis az útfelújítások miatt 45 perc helyett másfél óra alatt érek be...) megpillantottam egy katonai teherautót. Ki találja ki, milyen márkájú volt a gumiabroncs? Na? Hát 'Peace Dove'. :) - békegalamb

4.: Well, I have no picture of this one, but today morning on the way to work a military truck stopped just next to me. You would never guess the type of its tyres: it was 'Peace Dove' :)

1 megjegyzés:

Norb írta...

mar eppen irni akartam, hogy mi tortent? Jottok haza, aztan a blogot meg nem update-eljuk? :)

ui. nekem a 300 csakazertis nagyon tetszett!! :)