In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2006. december 12., kedd

Amire nincs magyarázat... / No explanation...

Azt hiszem, ha ilyen ütemben haladok, egész sor kulturális érdekességet fogok tudni összegyűjteni itt töltött időm során. Most is itt van egy csokorra való.
WC papir: nem sikerült még rájönnöm, hogy kinek és miért jó a használt WC papirt külön erre a célra elhelyezett szemetesbe gyűjteni és nem lehúzni a többi dologgal együtt, de majd megkérdezek valakit, ha lesz rá alkalom, igérem:-)
Hányós lavor: ez volt eddigi legmegrázkódtatóbb élményem. A szórakozóhelyek némelyikében külön erre a célra kinevezett lavort tartanak. Nem is tudom, mi lehet annál rosszabb, mikor az ember úgy megy ki WC-re, hogy csak pisilni kell, de közben meggondlotatják vele magát...
Vizes törülköző: egyes háztartásokban úgy tartják, hogy a kéztörlőket mindig vizesen kell tartani, mert nem egészséges a nedves kezet a száraz textiliába törölni – ugye az ellentétek... A gondolatmenetet a ’télen is hagyjuk nyitva résnyire az ablakot, mert az a jó, ha jár a levegő’ eszmefuttatáshoz tudnám hasonlitani.
S bár ez nem kinai példa, mégis ide irom, bizonyitandó, hogy minden népnek megvan a maga bogara: egyik vacsora közben két angol ismerősöm is felhozta a témát, hogy milyen hülyeség a mosógépet a fürdőszobában tartani, miért nem a konyhában. Én mondtam, hogy mi is ott tartjuk, mi vele a baj. Nos az, hogy a fürdőszoba számukra egy olyan hely, ahol nyugodtan ellehetnek akár órákat is, csend van és nyugalom, mint egy relaxációs központban. A mosógép pedig zajos, ugrál... Én már csak azt nem értem, hogy ha a fürdő úgy van kialakitva, hogy az a lakás egyik legkényelmesebb, legnyugisabb helye legyen, miért van külön nekik a hideg- és melegvizes csap??? (Megkérdeztem, ők sem tudják – valaki esetleg?)

If I can keep up with this speed, I'm gonna collect quite a bit of curiosities while I'm here. Here they come:
Toilet paper: yet I could not figure out, why it is good to collect all the used toilet paper separately to a trashcan right next to the toilet, but I'll ask somebody if there is a chance, I promise:)
Puking bowl: this was the most shocking experience of my life so far. In some of the bars they keep a bowl especially for this reason. I don't know what could be worse than going out to the toilet for just taking a leak and you end up throwing up because of this.
Wet towel: I've heard that at some households they keep hand towels wet, cause it is not good to wipe your wet hands into try towel, since wet and dry are opposites...I guess this has the same logic behind as it is with leaving the windows open even at wintertime: moving air is good for your health...
And even the next one is not related to China, but my English friends asked why to keep the washing machine in the bathroom not the kitchen, since bathroom is a place for relaxation and not making noises. So I've asked them what is so relaxing in having hot and cold water tap separately, but they did not know the answer. Maybe somebody else?

Nincsenek megjegyzések: