In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2006. december 7., csütörtök

Taxi / Taxi

Nem semmik a taxisok errefele; a mai napig is csak ámulok, hogy tudnak megtalálni utcákat egy ekkora városban, főleg GPS nélkül. Mondjuk egyszer már sikerült körözni fél órát egy 1km-es körzetben, de az részben az én hibám volt.
Már biztos mondtam, hogy van pár ’anomália’ errefelé. Az egyik: mindegy, hogy milyen idő van kint, a taxiban mindig le van húzva egy kicsit legalább egy ablak, hogy járjon a levegő, mert szerintük ez nagyon egészséges. Lehet, de szerintem csak nagyon hideg. Viszont a taxisok nem fáznak. Kb. 4-5 réteg ruha van rajtuk állandóan, amit jótékonyan eltakar a zakó. Őket nem zavarja a lehúzott ablak. És valljuk be, nekünk is jobb igy, mert van még egy dolog a taxisokkal kapcsolatban: kevesen fürdenek minden nap...
Egyébként annyira nem vészes taxizni: itt, Shanghaiban az alapdij 11 RMB (1RMB kb. 26 Ft), aminek kb. a felét leutazhatod. Utána egy kilcsi kb. 60 Ft. Múlt héten voltunk Guangzhou-ban, ott még olcsóbb volt.

Taxi drivers are amazing around here; I'm still wondering how can they find streets in such a huge city without GPS. Well, at once I was going around and around for half an hour in a 1km circle, but that was partly my mistake.
I've probably said already, but there's some anomaly here. One: no matter what's the weather like outside, window has to be pulled down a little bit. They think it is very healthy if the air is moving constantly. I just think, it's fuckin' cold. But at least the taxi drivers are not cold. They've 4-5 layer of cloth on, all the time, hidden by the jacket, so they don't mind. And have to admit it: it is better like this, cause there's one other thing with'em: they don't take a shower every day.
Anyway, it is not that serious taking a taxi here: in Shanghai the base fee is 11 RMB (1 RMB is around 13 cents) and you can travel half of it off. Than one km is around 30 cents. Last week we were at Guangzhou and there it was even cheaper.

Nincsenek megjegyzések: