In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2006. december 17., vasárnap

Közlekedés / Traffic

A kinaiak vezetési stilusát nem nagyon akarom ecsetelni, elég annyit mondanom talán, hogy ha reggel beülsz az autóba, de főleg ha taxival mész, ne igyál előtte kávét. Felesleges. 5 percen belül úgy is az egekbe szökik az adrenalinszinted, miután megvolt már a 3. halálközeli élményed. (Vagy legalábbis te úgy éled meg, mert érdekes módon balesetet még nem láttam.) Szóval egyedi élmény, ki kell próbálni. Már csak azt nem értem, hogy a Forma 1 miért nincs tele kinai pilótákkal – még a méret is pont passzolna.
Ami nagyon vicces még (kb. 10 pericg, utána viszont már idegesitő), az állandó dudálás. Mindenért. Szerintem dudával jelzik még azt is, ha levegőt vesznek. Kiváncsi lennék, mi lenne, ha egy nap az összes duda elromlana a városban. Szerintem tele lennének a kórházak infarktusos emberkékkel.
Viszont láttam egy tényleg jó dolgot: a kereszteződésekben a jelzőlámpák a túloldalt vannak (majd csinálok képet), igy az első autósnak sem kell a nyakát kitekerve várnia, hogy mikor vált zöldre a lámpa, elég csak kényelmesen előre nézni és várni. Azt hiszem, erre mondják azt, hogy egyszerű, de nagyszerű.

I don’t want to give detailed info about the driving style here, I think it is enough to know that if you need adrenaline, you don’t need to drink coffee in a morning: just catch a taxi and within 5 minutes you’ll have at least 3 near-death experience. (The weird thin is that I have not seen any big crash so far.) So it is a unique stuff, you’ve got to try it!
I just don’t know how come F1 is not full of Chinese pilots – the size would fit also.

Other unique thing is the continuous horning. It is fun for 10 minutes, but after that it gets very irritating. The horn at every breath they take. I’d like to know what would happen if one day all the horns would go off. Probably hospitals would be fully filled with people suffering heart attack.

But there is one very good thing: at the road crossings the traffic lights are on the opposite side, so if you are in front of the raw, you still don’t have to stretch your neck in order to see if the sign changed to green or not. Simple but great!


Nincsenek megjegyzések: