In-tro

Figyelem!

Az alabbi blog tartalma egyes elemekben, nep- illetve munkacsoportokban nemtetszest valthat ki, esetlegesen sokkoloan hathat.
Akinek nem inge, ne vegye magara,
Akinek nem tetszik, huzzon a p.....

ennyi.







2009. augusztus 9., vasárnap

Kopipészt

most, hogy végre beértem magam - ja, nem is, basszus, még lesz két archív bejegyzés, de most már mindegy, majd legközelebb - itt van egy (folyton) aktuális, Kínával kapcsolatos észrevétel. Arról bizonyára hallottatok, hogy az internet forgalom erősen korlátozva van. És itt most nem csak a pornósite-okról van szó, hanem a különböző hírekkel, hírértékkel és egyéb kommunikációs csatornákról. Biztos emlékeztek, mikor kijött a Facebook helyi "verziója". Azóta meglett a Youtube és a Google kínai koppintása is, ahol kvázi minden ugyanaz, csak kínai szerverről, helyi kontroll alatt.
Az eredeti Facebook és Youtube azóta már nem is elérhető (hivatalosan) Kínában. Kíváncsi vagyok, hogy a Google-t (és a hozzátartozó G-mail, Google Earth...applikáziókat mikor tiltják le, de szerintem fél, max 1 éven belül be fog következni). Ez van, ilyen téren nagyon kecsegék (vagy csak a pénzre mennek).

Itt van pár kép, összehasonlítás végett (hogy mennyire nem vették a fáradtságot...)





Egyébként hasonlóan megcsinálták ezt a Myspace-szel (innen csak kínai verzió érhető el, angol menü nincs - lehet kötöttek vmi szerződést, mert a site Myspace.cn néven fut), és a Skype-pal is (ha innen használod, a frissítést már a Kínai szerverről tölti le, ami ezentúl egy helyi ellenőrző szerveren folytat és rögzít minden nemű kommunikációt). S biztos van még egy csomó kunszt, amiől nem tudok :)
Egyébként igazából nem érdekelne, ha nem lassítanák be ezekkel és az internetrendőrséggel, na meg a Great Firewall-al a netet annyira, hogy az EU-s 1G-s hálózat is kenderbe veri az itthoni 2MB/sec-es vonalamat...

Nincsenek megjegyzések: